TROUWFILM
MET EEN VERHAAL.

Trouwfilms maken kan iedereen, daarmee onderscheid je je niet. De films die ik maak vertellen verhalen, jullie verhaal. De sfeer van de dag, die lach en traan en dat knikje en die dronken mensen. Elke film is anders, elke bruiloft ook. Keer op keer laat ik je genieten van de dag zoals jullie ‘m beleefd hebben, niet zoals ik ‘m beleefd heb. Jullie dag. Jullie film. Hoe dan? Dat lees je bij mijn ‘filosofie’.

TROUWEN ITALIE

CINEMATIC TROUWFILM & STORYTELLING

De trouwfilms die ik maak duren 4-6 minuten en zijn altijd voorzien van hoogwaardige audio en perfecte kleuren en meerdere composities. Ook worden geloftes of speeches gebruikt om verhalen te maken, op te bouwen en emoties tot z’n recht te laten komen. Geen speech of gelofte? Geen probleem, verhalen zitten ook in tranen, knikjes en details. Juist details. Geen cliché-momenten, maar de juiste momenten, emoties en alles wat jij niet zag of heb gemist. 

IK BEN. JIJ BENT. WIJ ZIJN.

Al jaren maakte ik films, maar trouwfilms ben ik pas gaan maken na mijn eigen bruiloft. Toen pas (ja, sorry ik ben een man) ontdekte ik hoe mooi bruiloften en emoties zijn. Als communicatie-adviseur en Storyteller van beroep, weet ik wat de impact van verhalen en beelden kan zijn. Daarom zijn de films die ik maak niet chronologisch (voorspelbaar) en bouwen ze continu spanning op en worden emoties uitgelicht. Waarbij de sfeer van de dag bepalend is. Bij mij dus ook geen cliché piano-muziekje met mensen die zich aankleden en zwaaien, maar hoogwaardige audio die bij jullie en jullie dag past. Met gemak mix ik nummers in elkaar over en pas ik sound design toe (koop die soundbar en subwoofer maar vast). Elke film uit mijn portfolio is ook anders, omdat elke bruiloft anders is. Daarmee onderscheid ik me: geen ‘template’ die editen makkelijk maakt en niet MIJN film, maar JULLIE film.

Videograaf Diego Moments of Frame foto by Inge Kooiman
Diego (met dank aan Inge Kooiman)

"

storyteller / videograaf

ik ben diego

Gek op verhalen en Storyteller van beroep. Sinds 2019 maak ik trouwfilms, inmiddels meer dan 25 stuks. Vol passie en toewijding, zonder de commerciele ‘tijd is geld’ gedachte. 40 – 60 uur edit ik per film, zodat alle details en kleuren kloppen, het verhaal staat en de audio bioscoop-waardig is. Naast dit, ben ik ontzettend relax in de omgang. Ik regisseer niets, het is jullie dag. Geen commando’s of tegen jullie zin in kleffe love-shoots. Gewoon genieten van de dag, dan komt de rest vanzelf. Ook met de fotografen heb ik altijd een klik: samen veel lachen en er het beste van maken.

WAT EEN DAG /

NIET TE FILMEN

Naast de trouwfilm, is een TROUW DOCUMENTAIRE optioneel. Van 12-15 minuten of van 20-25 minuten. Niet alleen de high-lights, maar ook de momenten waarop je vrienden je in de lucht smijten, men stiekem champagne achterover gooit en meer speech- en ceremonie highlights. Heerlijk om samen met een fles bubbels en comfi-food op de bank te kijken.

Ook optioneel is de SOCIAL CLIP, met rechtenvrije muziek 60 seconden van je bruiloft laten zien aan je vrienden, collega’s, vage kennissen of al je social vrienden die je niet kent. Niet alle intieme beelden, wel jullie dag in 60 seconden. Tot slot, in overleg kan de CEREMONIE volledig gefilmd worden.

KERK ROTTERDAM

[BIJ INGE KOOIMAN]

SAME SECOND EDIT

(BIJ INGE KOOIMAN)

ASSISI, ITALIE

[BIJ ELKE VERBRUGGEN]