Wat kost een videograaf op je bruiloft?

De prijs van onbetaalbare herinneringen.

 

 

 

ALTIJD DE JUISTE KEUZE

Bij mij geen ‘brons, zilver of goud’-gelul of ‘cava of champagne’ pakket. Elk pakket bevat namelijk een prachtige, high-end trouwfilm met alles erop en eraan en de beste momenten. Wat je ook kiest, je gaat altijd genieten.

Pakket 1

1799 incl. liefde
 • 8 uur aanwezig
 • 5-7 minuten film
 • Oplevering digitaal & USB
 • Sound design & color graden
 •  

Pakket 2

1999 incl. liefde
 • 10 uur aanwezig
 • 5-7 minuten film
 • Teaser / Social clip
 • Oplevering digitaal & USB
 • Sound design & color graden

Pakket 3

2399 incl. liefde
 • 12 uur aanwezig
 • 5-7 minuten film
 • Documentaire 12-15 minuten
 • Sound Design & color graden
 • Oplevering digitaal & USB

NIET
TE
FILMEN

Natuurlijk kunnen ook pakketten worden samengesteld of aangepast. Extra uren nodig? Geen probleem!

Vertel me je verhaal en we komen er vast wel uit.

ELK VERHAAL UNIEK & ALTIJD 100% JULLIE DAG.

WEDDING CINEMA

Cinematic trouwvideo, een veelgebruikte term. Voor mij betekent dit niet alleen wat slow-motion shots (zoals velen toepassen), maar met meerdere professionele lenzen op zoek gaan naar de beste composities en situaties. Niet alle cliché-momenten, maar zoeken wat jullie dag uniek maakt. De vibe vastleggen en alles zo monteren, dat de lach en traan elkaar afwisselen en het 100% jullie film is. Elke film is uniek opgebouwd. Maatwerk. Altijd. Jullie dag. Jullie verhaal en jullie film.

SOUND DESIGN

Geluid is misschien nog belangrijker dan beeld. Geluid brengt verdieping aan, laat emoties tot leven komen en 'draagt' de film. Ik kies enkel songs met door mij gekochte licenties en mix deze - met sound effecten - in elkaar. Geen 'goedkope' geluidjes, maar premium sound van premium artiesten (luister maar in het portfolio). En ja, dat kost geld. Maar die investering maak ik graag om een nog betere film op te leveren. Ook geloftes en speeches worden in HQ met externe recorder opgenomen. Zo klinkt het niet alsof het met de random reader van de Rabobank is opgenomen, maar pure kwaliteit.

COLOR GRADEN

Standaard schiet ik films in 'raw'. De bestanden krijgen hierdoor meer details mee, maar moeten (bij video) handmatig op kleur gebracht worden. Een 'job' op zich en hier onderscheiden veel videografen zich mee. Geen flets filmpje, maar levendige kleuren met veel details. Dit kost veel tijd, maar enkel hierdoor wordt de film perfect. En dan vooral, want dat vind ik het allerbelangrijkste, natuurlijke huidtinten. Geen oempa loempa hoofd omdat de kleur is opgeschroefd, maar een goede, natuurlijke balans.

STORYTELLING

Verhalen zijn essentieel voor een goede film. Dat kunnen trouwgeloftes zijn, maar ook speeches. Verder vertel ik verhalen met details en emoties. Jullie moeten continue het 'o ja-moment' krijgen. En leuk hoor, dat papa je weggeeft. Ook een super belangrijk shot, maar zonder ook mama in beeld te hebben, is 'het verhaal' niet rond. Bij mij ook geen achter elkaar geplakte beelden, maar elk beeld matchen met audio, tekst en details. Natuurlijk met mooie overgangen, maar alles in belang. Overgangen zijn nooit tijdloos (denk maar aan de Western film van vroeger of die vakantie camcorder van je oom met Word-Art titels). Kortom: alles zoals jullie het hebben beleefd en nog tientallen jaren kunnen beleven.

Geen cliche film

Wat een cliché film is? Een piano-muziekje met veel slow-motion shots. Dat is te simpel voor mij. Bij mij zijn alle films uniek, net als iedere bruiloft dat is. Ik ‘voel’ de sfeer, emoties en bouw de film daarmee tot een blijvende herinnering. Het is ook niet mijn film. Het is jullie film. Net als het niet de nieuwe kies van een tandarts is, maar jouw nieuwe kies.

Geen vast template

Elke bruiloft is anders. Elke film dus ook. Ik werk niet standaard met dezelfde soort beelden op ‘kleurlagen’. Ik pas het hele edit-proces, wat 40-60 uren in beslag neemt, toe op jullie dag. Alles is dus maatwerk. Dat verdienen jullie.

ik ben,

super elegant

assisi, umbrië / italië

FAQ

ER BESTAAN GEEN DOMME VRAGEN (WEL DOMME MENSEN)

Ja, die heb ik. Ik vlieg wel alleen als het iets toevoegt. Waarom? Een drone maakt herrie en eist aandacht op. Aandacht die ten koste gaat van jullie en mij ineens ‘cool’ maakt. Stiekem tijdens een borrel dus tof, maar tijdens een ceremonie ‘not done’. Not drone, haha (#gele kaart).

Zakelijk gezien niet. Het is mijn passie. Los van een hele dag aanwezig zijn, edit ik 40-60 uur per film. Ik koop mijn audio en heb (te) dure camera’s en lenzen. Videografie is ook niet met een bak koffie op ‘pijltje naar rechts drukken’ zoals een fotograaf kan, maar elk shot openen en bekijken. Nog los van die omgebouwde game computers die het geweld van de filmpjes aan moet kunnen.

Natuurlijk is budget belangrijk. Maar kijk vooral of de trouwfilm je raakt. Raakt de audio je? Spatten de kleuren van je scherm? Zie je genoeg traantjes, lachjes en emotie en zorgt de film dat je onderdeel wordt van iemands dag, of kijk je toffe shots die bioscoop waardig zijn, maar niet bij jullie passen? Of zit je een chronologisch verslag te kijken van iemands dag? Bij trouwen komen twee hele levensjaren van 2 mensen samen, dat mag best een hele ‘complexe’ film zijn die wel heel mooi en simpel wegkijkt. Dat is storytelling 🙂

Trouwfilms zitten vol highlights. Continu de beste of meest betekenisvolle shots, die je 1000x terug wilt kijken. Een documentaire is ook een prachtige film, maar kent soms wat meer voorbereidende shots, wat meer shots van hetzelfde onderwerp, die ene roast van je BFF en die polonaise met dronken mensen. Het zijn dus twee op zichzelf staande films.

Haha. nee. O, wacht *zet capslock aan* NEE. Waar nodig zal ik een aanwijzing geven (hé, doe die telefoon uit je broekzak!!), maar ik laat jullie vooral genieten van jullie eigen dag. Ik zeg altijd ‘ik ben er niet, maar zal er altijd zijn’. Ik sta niet op de voorgrond en loop niet stoer te doen met mijn gear (alles zit in mijn rugzak verstopt). Lees de review van Piet maar eens, die vat het mooi samen!  (hier: https://www.theperfectwedding.nl/bedrijven/26572/moments-frame)

Ontzettend relax. Ik ben erg toegankelijk en heb geen attitude. Ik maak een praatje waar nodig en mogelijk, maar houd afstand en mijn kop waar nodig 😉 Ik stel jullie op je gemak en als ik zie dat er stress is tijdens het opmaken of met de jurk, ga ik niet met een camera onder je neus staan. Ik ‘voel’ alles aan en pas me aan.

Get in touch.